dimarts, 17 de gener del 2012

L'arxiu digital més gran del món és llatinoamericà

17.1.2012

A partir de dijous 19 de gener del 2012, l'art llatinoamericà del segle XX serà el primer que tindrà el seu propi arxiu de documents disponible per tot el món a través de la web. Es presentarà a Texas (EUA), el resultat d'un esforç enorme: deu anys de treball de més de cent científics i investigadors de setze països, unit amb el d'una trentena d'especialistes digitals. Obres, infinitat d'articles periodístics sobre art, cartes privades i catàlegs, entre tants documents, estaran gratis i a disposició de tots a http://icaadocs.mfah.org, el lloc creat pel Museo de Bellas Artes de Houston (MFAH) i el Centro Internacional de Arte para las Américas (ICAA). Bona part d'aquest material mai ha estat publicat.

La posada en marxa de l'arxiu estarà acompanyada pel simposi internacional "Nuevas trayectorias para la investigación del arte latinoamericano y latino" i per la publicació de 14 volums sobre l'art de la regió. Aquest arxiu instal·larà una nova memòria de l'art llatinoamericà i posiciona l'art i la cultura d'Amèrica Llatina al cap de les tendències internacionals, ja que cap altre regió del món posseeix semblant recurs.

És molt interessant l'opinió de Mari Carmen Ramírez, directora del projecte i pionera en les investigacions d'art llatinoamericanes, entre d'altres temes, referents als arxius que apareixen en l'entrevista que hi ha al final de la notícia.

Font: Revista de Cultura Ñ - Clarín

http://bit.ly/xFQfZ1

1 comentari:

  1. És una de les funcions dels arxius: servir, difondre, comunicar. Per això, trobo molt interessant aquesta iniciativa pionera i espero que sigui la primera però no la última, ja que és una manera de donar a conèixer la cultura i a que tothom hi pugui accedir.

    ResponElimina