dimecres, 11 de gener del 2012

Arxivers de Castella i Lleó demanen a Rajoy que la política arxivística pasi a Presidència o Hisenda i Administracions Públiques

elEconomista, 9.1.2012

L'Asociación de Archiveros de Castilla y León (ACAL) ha demanat al president del Govern, Mariano Rajoy, que la política arxivística passi a dependre dels ministeris de Presidència o Hisenda i Administraciobs Públiques en el nou Executiu, després de la desaparició de la Dirección General del Libro, Achivos y Bibliotecas, mesura que han lamentat.

En una nota recollida per Europa Press, ACAL ha manifestat la seva inquietut davant un possible augment de la "marginación" dels arxius i les polítiques arxivístiques en el futur organigrama de l'Administració General de l'Estat.

Un cop "frustada" la "tradicional" reclamació d'incardinar la política arxivística de l'Estat en un departament "de ámbito transversal" com Presidència o Administracions Públiques, la unió en un únic departament dels Ministeris de Cultura i Educació, i la desaparició de la Dirección General del Libro, Archivos y Bibliotecas "no presagian un buen futuro", segons ha insistit l'associació.

Font: elEconomista.es (bit.ly/vZBcKs)

bit.ly/vZBcKs

1 comentari:

  1. Aquesta notícia considero que té relació amb el que vam tractar a classe, sobre que la Llei emmarcava els arxius i el patrimoni documental conjuntament amb les biblioteques i els museus, obviant la gestió documental dels arxius, ja que només es té en compte la visió dels arxius com a Patrimoni. Considero interessant seguir que passara en un futur pròxim amb la política arxivística en el nou govern.

    ResponElimina