dilluns, 30 de gener del 2012

L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya digitalitza la capçalera "CERDANYA", Información General Comarcal (1969-1971)

12.1.2012
En el marc del projecte de digitalització de l’hemeroteca comarcal, enguany l’Arxiu ha digitalitzat la capçalera "Cerdanya, Información General Comarcal" i ja és consultable a través d’Internet al portal "XAC_Premsa: premsa històrica digitalitzada" de la Xarxa d’Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d’una revista d’informació comarcal editada mensualment des de Barcelona entre 1969 i 1971. En l’editorial del primer número es diu que l’edició de la revista no depèn ni tècnicament i econòmica de ningú vinculat a la comarca i és per això que garanteix una informació imparcial i objectiva. En qualsevol cas conté informació d’actualitat tant social com política redactada amb molta professionalitat.
La "Cerdanya, Información General Comarcal" parla de temes tant transcendents per la comarca com la polèmica entre l’obertura del túnel de Toses i del túnel del Cadí, de l’amenaça de la presa projectada a l’estret d’Isòvol que havia de negar tota la plana, de la visita del “Ministro de Información i Turismo” el senyor Fraga Iribarne, de les maniobres militars anomenades “Operación Cerdanya” per pervenir un eventual invasió enemiga de la comarca, entre d’altres. En la secció de societat la revista fa una bona cobertura d’esdeveniments com la inauguració de la boîte "La Gatzara", les festes majors de Puigcerdà o Bellver i fins i tot la crònica de les noces i comunions de gent significada de la comarca. La revista comptava amb col·laboradors locals com Francesc Rossell, Joan Pous i Salvador Galceran i amb la publicitat d’establiments de Cerdanya.
Malgrat que va tenir una vida efímera, s'ha considerat per part de l'entitat que "Cerdanya, Información General Comarcal" és un bon producte periodístic i que per aquest motiu, la informació històrica que aporta resulta molt interessant en tots els seus aspectes. L’Arxiu convida a consultar aquesta capçalera que es pot trobar al portal "XAC_Premsa: premsa històrica digitalitzada"(http://bit.ly/4M38pv).

Fons: Xarxa d'Arxiu Comarcals - Generalitat de Catalunya
http://bit.ly/yQgCPB

1 comentari:

  1. Un treball que permet a un públic més ampli accedir als fons i alhora és una manera de donar a conèixer la cultura. El portal "XAC_Premsa: premsa històrica digitalitzada" és molt útil, ja que et permet accedir a diferents fons de premsa de tot Catalunya, així com descarregar-lo en pdf, fer un dossier propi...

    ResponElimina