divendres, 27 de gener del 2012

Es crea el "Fons Castellers de Vilafranca" a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès

El passat dilluns 16 de gener es va presentar l'acord de col·laboració entre l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès i els Castellers de Vilafranca, en el qual s'estableix la cesssió en dipòsit del fons documental i fotogràfic de la colla que resumeix 60 anys de la seva història.
En aquests moments els fons documentals estan formats per 36 capses de documentació i gairebé 6.000 fotografies. Amb el temps es preveu l'ampliació del fons gràcies a les aportacions de particulars.
L'Arxiu Comarcal té previst descriure i posar tot aquest material a l'abast dels ciutadans, ja sigui amb els documents originals o amb còpies digitals, de forma telemàtica gràcies als programaris que la Generalitat de Catalunya posa al servei dels arxius que hi depenen. El motiu de crear aquest fons és conservar, divulgar i facilitar la recerca per aquells que estiguin interessats.
Els responsables de presentar aquest acord van ser el director de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès Josep Maria Masachs i els representants de la colla castellera Josep Maria Feliu i Miquel Ferret.


Clara Creixell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada