divendres, 27 de gener del 2012

L'Arxiu Comarcal d'Osona incorpora el fons dels Doctors Salarich

La Fundació d’Osona per a la Recerca i Educació Sanitària (FORES) ha cedit el fons documental dels doctors Salarich a l’Arxiu Comarcal d’Osona. El fons inclou la documentació dels doctors Joaquim Salarich Verdaguer (1816-1884), Josep Salarich Giménez (1848-1930) i Joaquim Salarich Torrents (1895-1978), i la seva biblioteca. Es tracta de documents d'un alt valor històric per a l’estudi dels moviments intel•lectuals de Vic i la resta de la comarca.

El volum total del fons cedit és de 74,2 metres lineals: 71 ocupats per la biblioteca, formada per 4.241 volums de llibres de medicina, història i literatura local, ciències naturals, filosofia, religió i lesgislació mèdica. La documentació ocupa 2,2 metres lineals i 1 els documents de format especial. A més a més també hi ha 331 positius fotogràfics.

Amb la formalització oficial del conveni se'n garanteix la seva consulta i ús, podent-se consultar el catàleg sencer del fons per Internet, des del web de l’Arxiu Comarcal d’Osona a l’enllaç “Arxius en línia”.

http://www.naciodigital.cat/osona/noticia/30131/arxiu/comarcal/incorpora/fons/dels/doctors/salarich

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada