dimarts, 3 de gener del 2012

El PP suprimeix la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques i, a partir d’ara, els arxius dependran de la Direcció General de Belles Arts.

El nou govern del PP de Mariano Rajoy ha reduït dràsticament el pressupost dedicat a cultura per l’exercici 2012. De fet, la retallada ha estat de tal magnitud que s’ha eliminat el Ministeri de Cultura, les competències del qual han anat a parar a un nou Superministeri de Educació, Cultura i Esport.

Seguint amb aquesta reordenació, el BOE del passat 31 de desembre també ha suprimit la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques que, a partir d’ara, quedarà dividida en dos Direccions Generals noves. Les competències sobre el Llibre aniran a parar a la nova Direcció General de Política i Industries Culturals i del Llibre i les competències sobre Arxius i Biblioteques quedaran integrades en la nova Direcció General de Belles Arts i Bens Culturals i d’Arxius i Biblioteques de la qual dependrà, a partir d’ara, la Subdirecció General d’Arxius (El País 2 de gener de 2012)

Encara esta per veure quina influència tindrà aquesta reorganització en el món dels arxius espanyols. Pel que respecte a Catalunya ja hi ha hagut reaccions com la del portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes que ha declarat a La Vanguardia que el fet que el Centro Documental de la Memoria Històrica de Salamanca passi ara a dependre de Belles Arts no ha de comportar cap canvi i que igualment hi haurà un interlocutor encarregat del servei d’arxius històrics. Cruanyes també ha afirmat que, properament, es posaran en contacte amb el nou Ministre de Cultura, Educació i Esport, José Ignacio Wert, per valorar l’estat de la darrera remesa de documents que haurien d’haver arribat a l’ANC provinents de Salamanca i que va ser aturada en el darrer moment, davant el incipient canvi de govern. 

Veurem com continua tot això...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada