dilluns, 14 de novembre del 2011

L'arxiu del Museu d'Historia de Barcelona obre les portes al públic

L'arxiu del Museu d'Història de Barcelona (Muhba), compte amb 10.000 anys de vida de Barcelona minuciosament classificats ens 5.000m2 de magatzems, sales de treball i laboratoris.
Dins el centre, es dediquen a reconstruïr fragments de la història procedents, majoritàriament, de les excavacions que s'estàn duent a terme en diversos punts de la capital catalana. El responsable de registre i documentació, Aitor Parra, argumenta que últimament es produeix una mitjana d'entre 800 i 1.000 noves incorporacions, el 85% d'origen arqueològic i el 15% fruït de cessions, donacions o adquisicions del Muhba.

Pròximament, el projecte Coleccionem la Ciutat, que acaba de posar-se en marxa, oferirà la posibilitat a qui ho desitgi de poder visitar l'arxiu del Muhba, el qual fins ara, havia restat desconegut per a la població.
Joan Roca, director de l'arxiu, reconeix que ja s'estàn posant en marxa una sèrie de visites guiades amb l'objectiu d'oferir-les a la ciutadania. El propòsit és anar organitzant les visites en funció del fluxe de demanda que es rebi.
Tots aquells que s'animin a conéixer l'arxiu arqueològic, també tenen l'oportunitat de visitar la col·lecció del museu (centre contigu a l'arxiu), que compta amb un fons de 35.000 objectes perfectament restaurats i classificats.

http://bit.ly/ttIdVa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada