dimarts, 8 de novembre del 2011

La UNESCO reconeix la importància dels arxius per a les societats contemporànies

La Declaració Universal dels arxius proposada pel Consell Internacional d'Arxius (CIA/ICA) ha estat adoptada durant la 36a Conferència General de la UNESCO celebrada a París.
www.unesco.org
La declaració és una expressió concisa de la importància dels arxius en la societat moderna. Posa de relleu el paper fonamental que exerceixen els arxius en la transparència administrativa, la responsabilitat democràtica i la preservació de la memòria social col·lectiva. Sense deixar de banda les preocupacions tradicionals i les necessitats de la investigació històrica, la Declaració redefineix la gestió eficaç dels arxius com una funció essencial, que dóna suport a l'administració pública moderna, a les millors pràctiques en l'empresa privada i a un accés més fàcil a la informació per als ciutadans.
La primera versió de la Declaració va ser escrita pels arxivers, l’any 2007 al Quebec. Tot seguit va ser adoptada per la Secció d'Associacions Professionals (SPA) de l’ICA que va desenvolupar el text i es va assegurar que els missatges clau fossin comprensibles en tots els idiomes i per totes les cultures. El text va ser aprovat per l’ICA en l’assemblea general celebrada a Oslo el setembre de 2010. Des de llavors, la comunitat arxivística internacional ha treballat sense descans amb l’objectiu de veure la declaració aprovada per la UNESCO. La decisió adoptada és el resultat del treball dirigit pel Papa Momar Diop, Ambaixador del Senegal davant la UNESCO i ex Arxiver Nacional del Senegal, qui ha estat recolzat activament per Jens Boel, Cap dels Arxius de la UNESCO i membre actiu de la CIA a tot el món.

Dimarts, 08 de novembre de 2011

http://bit.ly/uXPo35
Departament de Cultura


Més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada