dimecres, 23 de novembre del 2011

Berga fa justícia al llegat d'Armengou - Fons mossèn Josep Armengou

Regió7, 23.11.2011 - Dolors Clotet

Trenta-sis anys després de la mort del capellà de Berga, el 2012 es podrà llegir el seu dietari inèdit, que descriu amb tota mena de detalls la vida quotidiana a la ciutat durant la postguerra i el franquisme des del 1948 fins al 1975.

Una nova proposta que preveu que sigui la Genealitat qui pagui l'edició del llibre i s'editin els dos volums d'aquest manuscrit de cop a obert de bat a bat les portes per publicar aquest material inèdit, l'any que ve, quan farà cent dos anys després del naixement de l'autor de Justificació de Catalunya.

Fins ara ja s'havia fet feina, circumstància que permetrà agilitar el treball que encara manca. Així, hi ha feta la transcripció del dietari corresponent des de l'any 1948 fins al 1958. Resta per transcriure des de l'any 1959 fins al 1975, que és quan s'acaba aquest manuscrit., un any abans de la mort del seu autor. Així mateix, l'Arxiu Comarcal del Berguedà també disposa de 51 fotos digitalitzades. L'objectiu és que els dos volums del dietari puguin complementar-se amb una part d'aquest material gràfic. Un volum tindrà un pròleg que ja havia escrit mossèn Josep Maria Ballarín, i s'està estudiant qui farà el segon.

1 comentari:

  1. Aquest traspàs de drets d'autors permetrà per un costat una difusió més àmplia de l'obra d'Armengou; com la seva possible millor conservació dels originals al dipositar-se en un arxiu on uns especialistes en poden tenir curar i portar a terme tot un seguit d'accions per la seva conservció i perdurabilitat en el temps.

    ResponElimina