dimecres, 14 de desembre del 2011

Una nova maleta amb fotografies.








Ja es va parlar en la primera entrada al blog de maletes que contenien informació gràfica de gran valor històric. Llavors la professora Remei Perpinyà, donava a conèixer l'exposició que encara es pot veure al MNAC fins al 15 de gener del 2012 sota el títol de “La Maleta Mexicana”. Com es va dir, l'exposició és una mostra d'una part del treball dut a terme per tres pioners del fotoperiodisme de guerra com Robert Capa, Greda Taro i David Seymour. La història d'aquesta important documentació va tenir final feliç, va sobreviure a situacions adverses, va ser retrobada de nou, es va cedir a l'IPC i ara gràcies al tractament de la informació s'ha pogut fer arribar als ciutadans mitjançant una exposició itinerant.

Avui he pogut llegir una notícia similar a l'afer de la “Maleta Mexicana”, en aquest cas però, encara no en sabem el desenllaç. Es tracta d'una maleta que hauria (i dic hauria perquè tot just ara s'esta començant a explorar l'estat de la informació) de contenir les fotografies que va fer durant la Guerra Civil espanyola un metge polonès de les Brigades Internacionals.

Emilio Rosenstein va morir fa deu anys i la seva família acaba de cedir al Ministeri de Cultura aquesta documentació. Caldrà veure quin camí segueix el tractament de la informació i si aquesta s'acaba fent consultable i accessible a la ciutadania.

La notícia l'he llegida a Público.es i la podeu trobar clicant aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada