dilluns, 10 d’octubre del 2011

Exposició fotogràfica de Robert Capa, Gerda Taro y "Chim"



El MNAC presenta l’exposició La maleta mexicana: el redescobriment dels negatius de la Guerra Civil espanyola de Capa, 'Chim' i Taro coproduïda pel MNAC i l’International Center of Phtography (ICP) de Nova York i comissariada per Cynthia Young.

Aquesta exposició es va instal·lar a Nova York del 24 de setembre de 2010 al 8 de maig de 2011 i després va viatjar fins a Arles. A Barcelona s’hi estarà des del 6 d’octubre fins el 15 de gener de 2012 i després anirà a Bilbao i Madrid.

L'exposició mostra per primera vegada les fotografies fetes durant la guerra civil espanyola pels fotògrafs Robert Capa, Gerda Taro i David Seymour (Chim) conservades a l'anomenada Maleta mexicana. La història d’aquests documents fotogràfics és ben rocambolesca i de final feliç, ja que van romandre perduts des de la segona guerra mundial fins que (podeu veure la història explicada en una entrada anterior en aquests mateix bloc i a la web de l’International Center of Photography) van aparèixer a Mèxic el 1995 i posteriorment el 2007 es van cedir a l’ICP.

Finalment, ara podrem descobrir-ne les imatges, moltes d'elles inèdites.


Vsiteu també la pàgina web de l'exposició.

Remei Perpinyà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada