dimecres, 21 de desembre del 2011

El cas de l'Arxiu Carme Balcells

El Ministeri de Cultura ha anunciat la restricció de l’accés a l’arxiu de l’agent literària Carme Balcells, després de que aquesta es mostrés molesta per la publicació d’algunes cartes i documents.

L’arxiu, de 2,5 km lineals i que acull documents des de l’any 1960 i fins a l’actualitat, va ser venut al Ministeri de Cultura el desembre de 2010 per tres milions d’euros. Després de la venta va estar tancat un any per qüestions d’ordenació i classificació i ara, novament i després de pocs dies restablert, es tancarà.

La protesta per part de Balcells coincideix amb l’aprovació per part del Consell de Ministres del Govern socialista del real decret que regula l’accés als arxius segons el Sistema Espanyol d’Arxius, que té com a objectiu convertir la informació en pública i reforçar la transparència i l’accés als arxius.

El dubte que se’ns planteja al veure aquesta notícia, però, és el de si Carme Balcells hauria de tenir autoritat per decidir l’administració d’un fons que va ser venut i que, per tant, ja no l’hi pertany.

Per a més informació:

http://www.lavanguardia.com/libros/20101224/54092764913/carmen-balcells-vende-su-archivo-al-ministerio-de-cultura-por-tres-millones-de-euros.html

http://www.elpais.com/articulo/cultura/papeles/Balcells/cal/canto/elpepucul/20111121elpepucul_3/Tes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada