diumenge, 4 de desembre del 2011

La digitalització de les col·leccions de dibuixos - Jornada organitzada amb motiu del centenari de la col·lecció Casellas (Gabinet de Dibuixos i MNAC)


Dimarts, 13 de desembre de 2011, de 9.30 a 18h
Auditori del MNAC

Ara fa cent anys, va ingressar al Museu Nacional d'Art de CAtalunya la col·lecció de dibuix i gravat antic de l'escriptor, crític d'art i col·leccionista Raimon Casellas. El MNAC vol commemorar aquesta efemèride amb l'organització d'aquesta jornada sobre la digitalització de les col·leccions de dibuixos. Diversos especialistes d'institucions com ara el Museo Nacional del Prado, el Museu Picasso de Barcelona, la Fundacio Joan Miró i el propi MNAC, parlaran dels reptes que planteja la incorporació de les noves tecnologies a la difusió de les col·leccions d'aquests museus.

Raimón Casellas (Barcelona, 1855 - Sant Joan de les Abadesses, 1910) fou un dels pioners del col·leccionisme d'obres d'art a Catalunya. L'ingrés al MNAC de la seva col·lecció, formada per més de 4.000 obres, va representar un notable salt quantitatiu i qualitatiu per a un col·leccionisme públic, que fins aleshores comptava amb una escassa presència d'obra gràfica.

Programa: http://www.mnac.cat/activitats/activitat.jsp?lan=001&schId=00000587

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada