dilluns, 29 de novembre del 2010

Wikileaks torna a l'escena internacional

Si fa uns dies es publicava als diaris d'arreu del món les filtracions de documents per part de la web wikileaks, avui les principals capçaleres internacionals titulen i informen a quatre colu
mnes sobre les noves filtracions de documents del govern dels Estats Units d'Amèrica.

Si en l'altra ocasió s'analitzaven documents de caràcter militar, ara es posen a la llum pública 250.000 documents de la diplomàcia nord-americana.

La pàgina Wikileaks no està operativa per atacs de hackers, no obstant les imatges publicades als mitjans de comunicació de les captures digitals dels documents no poden corraborar per si l'autenticitat dels documents. Això sí, tots els documents segons informen els mitjans de comunicació, presenten una mateixa forma física i intel·lectual:

- Capçalera amb un número d'identificació, seqüència alfanumèrica de l'informador, destinació...

- Text amb la informació que es transmet.


L'estandarització del format dels documents sembla otorgar-li veracitat i que sigui utilitzat com a font d'informació, més enllà que no es pugi accedir i analitzar els document originals per corroborar la seva autenticiat.


Les repercucions a nivell mundial:




(font imatges: www.guardian.co.uk)
(font esquema: www.elpais.com)

IAB


3 comentaris:

  1. i la cosa no acaba aquí...
    Assange assegura la seva vida amb un arxiu encriptat d'informació secreta sobre BP i Guantánamo
    El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha fet circular per internet un arxiu encriptat, que suposadament conté dades de BP i de Guantánamo, com a mesura de seguretat per si les seves activitats es veiessin cercenades per les autoritats. Després de fer públiques aquest passat dilluns nombroses filtracions que deixaven al descobert la política exterior d'EEUU, ha filtrat aquest nou arxiu, que ha estat descarregat ja per desenes de milers de seguidors.

    ResponElimina