dilluns, 22 de novembre del 2010

L'Audiència Nacional vol dir adeu al paper


L’Audiència Nacional vol acabar amb l’ús del paper. Per aquest motiu s’ha dut a terme un pla pilot de digitalització del fons de l’Audiència. Avui s’ha arribat a la digitalització del document número 4.000.000. Per aques motiu el Ministre de Justicia, Francisco Caamaño a visitat avui les instalacions de la Audiència.

En l’enllaç que us deixo a continuació expliquen quin és el sistema que s’utilitza per digitalitzar aquesta gran quantitat de documents. Hi ha hagut tres torns de vuit hores cadascun per poder accelerar el procés que es va iniciar el mes de setembre. L'objectiu és que pel mes de gener estigui tot el fons digitalitzat.

Les mesures de seguretat han estat extremes perquè no pugui sortir cap informació dels documents, s'han prohibit els telèfons mòbils i s'han instal·lat càmeres de seguretat per evitar còpies. D'altra banda, s'ha utilitzat un manual amb 120 denominacions per poder classificar els documents de les causes que encara estan obertes.

És curiós que en aquesta noticia en cap moment es parla d’arxivers.

Aqui teniu les noticies:

http://www.abc.es/20101122/espana/campos-futbol-papel-ordenador-201011221758.html

http://ecodiario.eleconomista.es/espana/noticias/2623466/11/10/Caamano-presencia-en-la-audiencia-la-digitalizacion-del-documento-cuatro-millones.html

A. C.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada