dimarts, 9 de novembre del 2010

La Biblioteca Nacional d'Espanya jubila el microfilm per als seus fons

L'article ens planteja el problema de l'obsolència tecnològica, a la qual les entitats centrades en la conservació del patrimoni han de fer front.
El pròxim any es preveu que la BNE deixi d'utilitzar el microfilm. L'alternativa és digitalitzar els arxius en format TIFF, de molta més definició i amb més avantatges: garanteix tant el servei de divulgació com el de preservació d'originals en perill. A més a més, un altre argument a favor és la qualitat, ja que la restauració digital permet recuperar contingut fet malbé, cosa que era impossible fer amb els microfilms.
No és un fet insòlit, la Biblioteca de Catalunya fa tres anys que ja no microfilma nous arxius, tot i que manté els equips lectors per a la consulta del fons.
D'altra banda, l'article també fa esment al nou repte al qual han de fer front aquestes organitzacions per tal de salvaguardar el patrimoni que es crea i desapareix a Internet. Tema al qual tant la Biblioteca de Catalunya com la Biblioteca Nacional d'Espanya estan dedicant recursos.
Podeu trobar la notícia completa a "El País" d'avui dia 9 de novembre de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada