divendres, 26 de novembre del 2010

Benvinguts a la Biblioteca Digital Mundial

PRESENTACIÓ EN INTERNET DE LA W.D.L. (LA BIBLIOTECA DIGITAL MUNDIAL), impulsada per la UNESCO.

La Biblioteca Digital Mundial posa a disposició en Internet, de manera gratuïta y en format multilingüe, importants materials fonamentals de cultures de tot el món.

Els objectius de la Biblioteca Digital Mundial són:

· Promoure l’enteniment internacional i intercultural;

· Ampliar la quantitat i la varietat de continguts culturals a Internet;

· Facilitar recursos als educadors, estudiosos y al públic en general;

· Permetre a les institucions associades reduir la distancia digital dins de i entre els països.

La biblioteca digital mundial recull mapes, textos, fotos, gravacions i pel·lícules de tos els temps i explica en set idiomes (el castellà és un d’ells) les joies de totes les biblioteques del planeta. Té, sobretot, caràcter patrimonial per poder conèixer millor les cultures del món. Entre els documents més antics hi ha còdices precolombins, el Hyakumanto darani, -document en japonés publicat l’any 764-, treballs de científics àrabs que desvetllen el misteri de l’àlgebra i la bíblia de Gutenberg i els primers mapes d’Amèrica.

La biblioteca que va ser presentada ahir a la seu de la UNESCO a Paris i que ja és accessible per internet (www.wdl.org), comença amb uns 1.200 documents, però està pensada per tenir un número il·limitat de textos, gravats, mapes, fotografies i il·lustracions. Cada document va acompanyat d’una breu explicació del seu contingut i significat. Els documents estan escanejats en el seu idioma però les explicacions estan en 7 idiomes. L’accés a la web és gratuït i no cal registrar-se. Permet orientar la cerca per zones geogràfiques, èpoques, tipus de documents i institucions, amb un clic es pot passar les pàgines d’un llibre i l’excel·lent definició de les imatges permet una lectura còmoda i detallada. Val la pena entrar-hi: www.wdl.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada