dimarts, 5 d’octubre del 2010

Sanitat haurà de millorar la custòdia dels arxius de l’Hospital de Vinaròs.

L’Agència de Protecció de Dades ha emès una resolució per la que s’insta a la conselleria de Sanitat del País Valencià a prendre mesures per a garantir la seguretat de les dades personals que figuren als arxius de l’Hospital de Vinaròs1.

La notícia s’ha donat a conèixer després de fer-se pública una nota de premsa on s’expliquen les deficiències de l’Hospital en matèria de custòdia d’arxius . La informació privada dels pacients es troba en els passadissos de l’Hospital sense cap mena de vigilància i en condicions de seguretat pèssimes.

La nota assenyala que la conselleria de Sanitat ha infringit l’article 9.1 de la Llei de Protecció de Dades, la qual obliga als responsables de l’arxiu a evitar l’accés no autoritzat dels expedients.

La resolució posa de manifest que l’Hospital de Vinaròs no ha actuat amb la diligència adequada, al no prendre les mesures de seguretat necessàries per evitar que persones no autoritzades puguin accedir als historials clínics de les persones usuàries de l’hospital.

L’Agència de Protecció de Dades assegura que el centre no compta amb un document de seguretat que reculli les mesures tècniques i organitzatives que prescriu la llei, per al qual cosa insta a l’Administració autonòmica a redactar-lo.

Notícia recollida i redactada per Aureli Alvarez

1 Segons informa l’agència EFE el 4 d’octubre de 2010.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada