dissabte, 5 de gener del 2013

Investiguen la CIA per compartir documentació classificada per la creació d'una pel·lícula


Aquests dies s’ha comentat molt la polèmica per el possible accés a documentació classificada dels Serveis Militars Nord-Americans per part dels creadors de la pel·lícula Zero Dark Thirty basada en la operació militar que va finalitzar amb la mort de Osama Bin Laden.

El Comitè d'intel·ligència del Senat dels Estats Units investigarà si la pel·lícula Zero Dark Thirty, ha investigat de forma secreta per la la tortura duta a terme a Bin Laden  a la pel·lícula, i interrogarà a la  CIA sobre la informació que va compartir amb els responsables de la pel·lícula.

La pel·lícula denuncia les formes de extorsió realitzades per els serveis secrets però els senadors afirmen que després de analitzar la documentació de la CIA poden negar que estigui basat en la realitat. Malgrat això, la CIA va estar implicada amb la gravació de la pel·lícula i han demanat una investigació de tota la documentació que es va proporcionar als creadors d'aquesta per saber si s’havia pogut filtrar documentació classificada.

M’ha semblat d'interès comentar aquesta noticia en relació amb la classe Arxius i drets Humans duta a terme durant el transcurs de l’assignatura i quin grau de importància adquireixen els documents en les polítiques que ens governen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada