dimarts, 15 de gener del 2013

Girona permet l'accés als documents més antics de la ciutat gràcies a una nova aplicació anomenada "Documents singulars"


El servei municipal de Gestió Documental, arxius i publicacions de l'Ajuntament de Girona disposa de l’aplicació de Documents Singulars que permet realitzar cerques precises sobre els textos dels tres llibres de Privilegis de la ciutat, lletres reials i pergamins així com el llibre del Sindicat Remença. És una nova aplicació informàtica que permet la consulta dels textos, índex i la digitalització dels documents més importants que es conserven a l'Arxiu Municipal. És la primera vegada que és possible consultar de forma completa via Internet un conjunt documental d'aquestes característiques.

Es poden consultar més de 5.500 documents entre els anys 1144 a 1862, és a dir, des dels documents més antics de la ciutat, que la varen dotar d'una organització política i econòmica des del s.XII. Es tracta doncs, tal i com ha dit el propi Alcalde Carles Puigdemont, d'una informació "colossal".

Aquesta aplicació és accessible des de la web del servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l'Ajuntament de Girona i permet realitzar diferents tipus de cerca entre els documents. Des de cerques per text lliure en les transcripcions, fins a tipologies documentals, datació etc... Es poden visualitzar les transcripcions facilitades, així com les pròpies digitalitzacions del llibre de Privilegis de la ciutat i el llibre del Sindicat Remença de 1488. Pel que fa els pergamins, es va realitzar el resum del seu contingut i s’indexaren els organismes que hi apareixien, els càrrecs, els oficis, els notaris i notaries i les tipologies documentals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada