dimarts, 18 de desembre del 2012


Demanen a l'Església que reobrin els seus arxius pel robatori de nadons La Casa Bressol de València encara no ha lliurat les dades biològiques de 21 persones tot i haver-ho requerit un jutge

Organitzacions de víctimes del robatori de nadons a Espanya i col · lectius d'afectats per adopcions irregulars han demanat a l'Església catòlica, mitjançant cartes als seus responsables, que reobrin els seus arxius per al compliment "efectiu i immediat" de la legislació vigent i de les ordres judicials .

L'advocat Enrique Vila, vicepresident de la Federació x24, que agrupa les associacions majoritàries d'adoptats i nens robats, li va recordar al president de la Conferència Episcopal, Antonio María Rouco Varela, ia altres autoritats eclesiàstiques, que les persones adoptades tenen dret a conèixer seus orígens d'acord amb l'article 39 de la Constitució i el 180 del Codi Civil.

Segons ha explicat Vila, des de fa anys centenars de persones adoptades han reclamat sense èxit a diferents institucions de l'Església els documents que els poden conduir a les seves famílies biològiques. "Part dels seus responsables es neguen encara avui en dia a facilitar el compliment de la Llei, i ni tan sols amb ordres judicials lliuren les dades de les dones que van donar a llum en les seves institucions", va denunciar Vila.
L'advocat ha citat com un dels exemples "més clars i recents" el de la Casa Bressol Santa Isabel de València que, tot i que un acte judicial obliga els seus responsables a lliurar les dades de les mares biològiques de vint persones, a data d'avui no s'ha donat compliment a aquesta resolució. Vila, que també li va remetre la carta a l'arquebisbe de València, Carlos Osoro, recorda que no es tracta només de complir les lleis i les ordres judicials, sinó que "és un exercici d'humanitat i caritat en els que vostès haurien de donar exemple, permetent que mares i fills es retrobin ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada