diumenge, 6 de febrer del 2011

Roser Capdevila prepara la donació del seu llegat a la Biblioteca de Catalunya


La creadora de les bessones catalanes més famoses, Roser Capdevila, prepara la donació del seu llegat a la Biblioteca de Catalunya. Als seus 72 anys, la il•lustradora ha començat a recopilar i ordenar la seva obra, i ja ho ha fet amb més de 3.000 dibuixos per posar a l'abast de tothom qui vulgui contemplar-los i estudiar-los. Capdevila considera que ha rebut un reconeixement important a Catalunya, i per això creu que la seva obra s'ha de quedar aquí.

La il•lustradora dels arxiconeguts personatges "Les tres bessones", Roser Capdevila, ha decidit donar el seu llegat a la Biblioteca de Catalunya. L'artista explica que el seu marit, i les seves filles -en qui s'inspiren els personatges de "Les tres bessones"- l'han ajudat a prendre aquesta decisió i ara també li donen un cop de mà a l'hora de recopilar i ordenar el material de més de 25 anys de dibuixos.

La tasca de recuperar tot el llegat d'aquesta il•lustradora catalana és ingent i aquests dies li arriben originals que tenia dispersos. De moment Roser Capdevila ja ha aconseguit reunir 3.000 dibuixos, però el seu fons també inclou litografies, gravats i contes.
Teresa Esquirol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada