dilluns, 3 de gener del 2011

Els arxius de l'exili republicà a l'Uruguai


El Centre d’Investigació de la Literatura Europea Concentracionària (CILEC) dirigit per David Serrano, professor de Comunicació de la Universitat Raimon Llull, ha iniciat una línia d’investigació sobre l’exili dels republicans a l’Urugai. Per primera vegada, els investigadors han pogut consultar els arxius històrics d’aquest país, concretament els de la policia, el d’afers estrangers i els de migració del Ministeri de l’Interior, tots ells amb documents secrets i classificats. A l’Uruguai, considerada la Suïssa americana, van arribar uns 850 exiliats catalans que aviat es van organitzar i, entre altres, van erigir el primer monument dedicat a Lluís Companys.

El CILEC, un dels grups de treball de la Fundació Ars de Sabadell, té per objecte promoure la recuperació de la memòria històrica recent, incidint especialment en la repressió dels diferents règims totalitaris del segle XX.

Pròximament trobareu en aquest bloc http://www.fundacioars.org/blog/?p=110 documents i material gràfic sobre les recerques del CILEC a l’Uruguai que continuaran el 2011.
Si esteu interessats, podeu sol•licitar més informació a info@fundacioars.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada