dimarts, 21 de desembre del 2010

El MNAC custodiarà les fotografies d'Oriol Maspons


Segons informa el diari Avui amb data d'avui la col•lecció particular de fotografies d'Oriol Maspons (Barcelona, 1928), formada per uns 1.500 positius, ingressarà al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). La Fundació Elsa Peretti, propietària d'aquest fons, signarà avui un conveni amb el museu del Palau Nacional segons el qual el MNAC custodiarà el patrimoni d'imatges de Maspons en règim de dipòsit. El contracte és per deu anys, renovables, i té com a contrapartida la difusió de l'obra de Maspons.
Per al MNAC, avui serà un gran dia. La incorporació del llegat de Maspons marcarà un abans i un després en el seu departament de fotografia, que lidera David Balsells. I no n'hi ha per menys. Es tracta de la col•lecció de fotografies en paper completa d'un creador capital en la història de la fotografia del segle XX, el pare d'imatges icòniques de las Hurdes, les barraques del Somorrostro o el moviment hippy d'Eivissa i la Gauche Divine barcelonina.
L'acord que es firmarà avui – el contracte és per deu anys, renovables, i té com a contrapatida la difusió de l’obra- arriba després que últimament s'hagi especulat molt sobre el possible destí de l'arxiu de negatius de Maspons. Una polèmica, encara oberta, molt relacionada amb la venda de l'arxiu Centelles al Ministeri de Cultura, de Madrid. Passi el que passi amb els negatius, de moment els positius ja és segur que es queden al MNAC.

1 comentari:

  1. Us deixo la noticia que sortia a TV3.

    http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3281591

    ResponElimina