divendres, 9 de novembre del 2012

Els sistemes de seguretat als arxius

Una part essencial de l'arxivística és la conservació dels documents. Per a una bona conservació dels documents, un arxiver ha de seguir uns processos de neteja i desinfecció, o fer una elecció adecuada del format del material de conservació, entre d'altres aspectes a tenir en compte.

Tanmateix, un dels aspectes a considerar són els sistemes de seguretat que són contractats pels arxius. Normalment, quasi bé sempre són empreses privades que ofereixen els seus serveis a arxius privats i a públics.

Bé, sense voler donar més voltes a l'assumpte en qüestió, volia exposar una notícia que vaig trobar ara fa un temps per casualitat a la www (i això vol dir que l'arxivística encara s'ha de difondre més a la societat). A classe vaig comentar que el "Archivo General de Simancas" havia patit un petit incendi, però no era aquest cas exactament.

Realment el que va succeïr va ser una fallida del sistema de seguretat contra incendis que no va implicar cap accident greu però que em fa plantejar una pregunta: Quina importància rep l'arxivística per part de l'administració de l'estat en els seus pressupostos, quan un arxiu tan important com el de Simancas pateix un accident, que podia haver sigut molt més greu, i no se'n parla als grans mitjans de comunicació?

Us deixo el link de la noticia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada