dimarts, 18 de desembre del 2012


Demanen a l'Església que reobrin els seus arxius pel robatori de nadons La Casa Bressol de València encara no ha lliurat les dades biològiques de 21 persones tot i haver-ho requerit un jutge

Organitzacions de víctimes del robatori de nadons a Espanya i col · lectius d'afectats per adopcions irregulars han demanat a l'Església catòlica, mitjançant cartes als seus responsables, que reobrin els seus arxius per al compliment "efectiu i immediat" de la legislació vigent i de les ordres judicials .

L'advocat Enrique Vila, vicepresident de la Federació x24, que agrupa les associacions majoritàries d'adoptats i nens robats, li va recordar al president de la Conferència Episcopal, Antonio María Rouco Varela, ia altres autoritats eclesiàstiques, que les persones adoptades tenen dret a conèixer seus orígens d'acord amb l'article 39 de la Constitució i el 180 del Codi Civil.

Segons ha explicat Vila, des de fa anys centenars de persones adoptades han reclamat sense èxit a diferents institucions de l'Església els documents que els poden conduir a les seves famílies biològiques. "Part dels seus responsables es neguen encara avui en dia a facilitar el compliment de la Llei, i ni tan sols amb ordres judicials lliuren les dades de les dones que van donar a llum en les seves institucions", va denunciar Vila.
L'advocat ha citat com un dels exemples "més clars i recents" el de la Casa Bressol Santa Isabel de València que, tot i que un acte judicial obliga els seus responsables a lliurar les dades de les mares biològiques de vint persones, a data d'avui no s'ha donat compliment a aquesta resolució. Vila, que també li va remetre la carta a l'arquebisbe de València, Carlos Osoro, recorda que no es tracta només de complir les lleis i les ordres judicials, sinó que "és un exercici d'humanitat i caritat en els que vostès haurien de donar exemple, permetent que mares i fills es retrobin ".

dilluns, 17 de desembre del 2012

Projecció de pel·lícules de la nevada de l'any 1962


Les pel·lícules que es projectaran van estar filmades per Francesc Garrell, Josep Comas i Josep Lluís Arimany, el dia de Nadal i el de Sant Esteve de 1962. Previ passi de les pel·lícules hi haurà la presentació per part dels autors o familiars.



Aquesta activitat organitzada per l'Arxiu Municipal de Granollers, es farà al Museu de Granollers.
Entre els dies 22 de desembre i 8 de gener hi haurà projecció continua dins l'horari del Museu que és de dimarts a divendres de 17.30 a 20.30 h, dissabte, diumenge i festius de 18 a 21h i diumenge matí de 11.30 a 13.30 h.

divendres, 7 de desembre del 2012

Es publica la conferència "700 anys del concili de Tarragona que declarà la innocència dels templers catalans"

L'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona ofereix a Internet la conferència "700 anys del concili de Tarragona que declarà la innocència dels templers catalans". Conferència exposada pel Dr. Josep Maria Sans i Travé, director de l'Arxiu Nacional de Catalunya i Acadèmic, que va tenir lloc el passat 29 de novembre a la Sala d'Actes del Centre Tarraconense El Seminari.


Material gràfic de la conferència:
 Targetó de la Conferència 700 anys del concili de Tarragona que declarà la innocència dels templers catalans

Facebook de l'AHAT: Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona